מוזיקולוגיה מקיפה המקיפה את כל הז'אנרים והסגנונות

40 אלבומי הגל החדש של כל הזמנים

היכנס לעולם החדשנות המוזיקלית בזמן שאנו חושפים את 40 האלבומים המובילים של הגל החדש של כל הזמנים. מהאנרגיה התוססת של The Cars ועד לסינת'ים המהפנטים של דפש מוד, הז'אנר הזה חולל מהפכה בסצנת המוזיקה בסוף שנות ה-70 ותחילת שנות ה-80. בעודנו צוללים לתוך גלי הקול הפועמים, התכוננו לחקור את הסגנונות הייחודיים והרצועות האייקוניות שממשיכים לעצב את הנוף של המוזיקה העכשווית. הרשימה האוצרת שלנו מציגה את האלבומים המשפיעים ביותר שהניעו את תנועת הגל החדש לגבהים חדשים. עם המיזוג שלו של פאנק רוק, אלמנטים אלקטרוניים ורגישויות פופ, הז'אנר הזה העז להתריס נגד מוסכמות וללכוד את המהות של דור שמחפש משהו רענן ומרגש. הצטרפו אלינו למסע הקולי הזה כשאנחנו מנתחים את המקצבים המניעים, הוקים הקליטים, ומילים מעוררות מחשבה שהפכו את האלבומים האלה לשמות מוכרים. בין אם אתה מעריץ מושבע של הגל החדש או סתם סקרן לגבי הז'אנר המגדיר את העידן הזה, הרשימה המקיפה שלנו תציג בפניך את האלבומים שצריכים להיות על הרדאר של כל חובבי מוזיקה. התכונן לטבול את עצמך בעולם התוסס של ניו האלבומים הגדולים ביותר של Wave כאשר אנו חושפים את הצלילים שממשיכים להדהד עם הקהל עשרות שנים מאוחר יותר.

היסטוריה של מוזיקת הגל החדש

ניו ווייב הופיע כתגובה לתנועת הפאנק רוק של שנות ה-70. הוא ייצג יציאה מהסאונד האגרסיבי והגולמי של הפאנק, המשלב אלמנטים של פופ, מוזיקה אלקטרונית וניסויים אוונגרדיים. המונח "גל חדש" שימש בתחילה לתיאור להקות שהיו חלק מסצנת הפאנק אך הציגו צליל מלודי ונגיש יותר.

קולקציית הגל החדש הטובה ביותר

פעולות הגל החדש ביקשו לאתגר את הנורמות המבוססות של תעשיית המוזיקה, למתוח גבולות ואימוץ טכנולוגיות חדשות. להקות כמו Talking Heads ו-Blondie חקרו מבני שירים לא שגרתיים ושילבו השפעות מז'אנרים שונים, ויצרו סאונד רענן וחדשני שהדהד עם הקהל.

עלייתו של הגל החדש הייתה קשורה קשר הדוק להופעת הקליפים. אמנים כמו The Buggles ו- Duran Duran אימצו את המדיום הוויזואלי, ויצרו קליפים מדהימים ואומנותיים שהפכו לחלק בלתי נפרד מהביטוי האמנותי שלהם. הנישואים האלה של מוזיקה וויזואלית עזרו להניע את הגל החדש לזרם המרכזי ולגבש את מעמדו ככוח תרבותי.

מאפיינים של אלבומי גל חדש

אלבומי ה-New Wave התאפיינו בשילוב האקלקטי של סגנונות מוזיקליים וטכניקות הפקה חדשניות. אלבומים אלה כללו לעתים קרובות שילוב של אנרגיה בהשראת פאנק, הוקס פופ קליט ואלמנטים אלקטרוניים, שיצרו נוף קולי ייחודי. המילים חקרו נושאים של ניכור, פרשנות חברתית והתבוננות פנימה אישית, והציעו אלטרנטיבה יותר מופנמת ומעוררת מחשבה למוזיקת פופ מיינסטרים.

אחד המאפיינים המובהקים של אלבומי הגל החדש היה השימוש בסינתיסייזרים ובכלים אלקטרוניים אחרים. אמנים כמו דפש מוד וגארי נומן אימצו את הטכנולוגיות הללו, ויצרו נופי סאונד אטמוספריים וסינתיים שהפכו לשם נרדף לז'אנר. המיזוג הזה של צלילים אלקטרוניים ואורגניים יצר אווירה עתידנית ושונה מהעולם שכבש את המאזינים.

מאפיין נוסף של אלבומי הגל החדש היה הדגש שלהם על לחן ונגישות. בעוד שהז'אנר פרץ גבולות, הוא גם נועד ליצור מוזיקה קליטת וניתנת לקשר. אמנים כמו The Police ו-The Cure יצרו מנגינות מדבקות והוקס בלתי נשכח שזכו לתהודה בקרב קהל רחב.

5 אלבומים שיכניסו אותך ל-NEW WAVE

השפעת הגל החדש על התרבות הפופולרית

לגל החדש הייתה השפעה עמוקה על התרבות הפופולרית, והשפיעה לא רק על מוזיקה אלא גם על אופנה ואמנות. הדגש של הז'אנר על סגנון ואינדיבידואליות היוו השראה לגל חדש של טרנדים אופנתיים, כאשר אמנים כמו דיוויד בואי ו-Siouxsie Sioux הפכו לאייקוני סטייל. הבחירות האופנתיות האקלקטיות והאוונגרדיות שלהם קראו תיגר על תפקידי המגדר המסורתיים ודחפו גבולות, והציבו את הבמה לדורות הבאים של אמנים.

ההשפעה של הגל החדש על התרבות הפופולרית התרחבה מעבר למוזיקה ולאופנה. החיבוק של הז'אנר עם הטכנולוגיה והמדיומים החזותיים סלל את הדרך למהפכת הקליפים של שנות ה-80. אמנים כמו מדונה ומייקל ג'קסון קיבלו השראה מהאסתטיקה הוויזואלית של הגל החדש, ויצרו קליפים איקוניים שהפכו לאבני בוחן תרבותיות.

בנוסף, ההשפעה של הגל החדש עדיין יכולה להיות מורגשת במוזיקה עכשווית. אמנים כמו The Killers ו- Arctic Monkeys שואבים השראה מהשילוב של הז'אנר של הוקס קליט ורגישויות אינדי, ויוצרים טוויסט מודרני בצליל ה-New Wave.

היסטוריה קצרה של הגל החדש

40 אלבומי הגל החדש המובילים בכל הזמנים (40-31)

40. The Cars - "The Cars" (1978) - אלבום הבכורה של The Cars הציג לעולם את השילוב המדבק שלהם של ניו ווייב ורוק, עם רצועות כמו "Just What I Needed" ו-"My Best Friend's Girl" הופכים לקלאסיקה מיידית.

המכוניות בדיוק מה שהייתי צריך

39. Talking Heads - "Fear of Music" (1979) - "Fear of Music" הציג את הגישה הניסיונית של Talking Heads ל-New Wave, עם רצועות כמו "Life during Wartime" ו-"Heaven" הממזגים פאנק, פאנק ומקצבים אפריקאים.

ראשים מדברים – Fear̲ Of Musi̲c̲

38. דבו - "ש: האם אנחנו לא גברים? ת: אנחנו דבו!" (1978) - אלבום הבכורה של דבו היה חקר מוזר וסאטירי של תרבות הצריכה, ובו הרצועה האייקונית "Whip It" שהפכה לשיר המובהק שלהם.

דבו // ש: האם אנחנו לא גברים

37. דוראן דוראן - "ריו" (1982) - "ריו" הזניק את דוראן דוראן לכוכבות בינלאומית, עם הסאונד הזוהר והקליפים המדהימים שלו מבחינה ויזואלית שתופסים את מהות עידן הגל החדש.

דוראן דוראן - ריו

36. ה-B-52's - "The B-52's" (1979) - ה-B-52's הביאו את התערובת הייחודית שלהם של ניו ווייב, פאנק ורוק גלישה לקדמת הבמה עם אלבום הבכורה שלהם בעל שם עצמי, הכולל את רצועת הלהיט " לובסטר רוק."

ה-B-52's - Love Shack

35. The Cure - "Disintegration" (1989) - "Disintegration" הציג את הצד המודי והמופנם של The Cure, כשרצועות כמו "Lovesong" ו-"Pictures of You" הפכו למרכיבים בסיסיים בז'אנר הגל החדש.

התרופה - פירוק

34. Elvis Costello - "My Aim Is True" (1977) - אלבום הבכורה של אלביס קוסטלו שילב ניו ווייב עם אלמנטים של פאנק ופאב רוק, ובו הרצועה הנצחית "אליסון" שהציגה את יכולת כתיבת השירים שלו.

אלביס קוסטלו המטרה שלי נכונה

33. The Clash - "London Calling" (1979) - בעוד שהקלאש מזוהה בעיקר עם פאנק רוק, "London Calling" שילב אלמנטים של רגאיי, רוקבילי ו-New Wave, מה שהפך אותו לאלבום מכונן בהתפתחות הז'אנר.

The Clash - London Calling

32. Blondie - "Parallel Lines" (1978) - "Parallel Lines" הניע את בלונדי למיינסטרים עם השילוב של השפעות פאנק, פופ ודיסקו, כולל להיטים כמו "Heart of Glass" ו-"One Way or Another".

בלונדי - קווים מקבילים

31. Joy Division - "Unknown Pleasures" (1979) - "Unknown Pleasures" הציג את הסאונד האפל והאטמוספרי של Joy Division, כשרצועות כמו "She's Lost Control" ו-"Disorder" הפכו להמנוני פוסט-פאנק.

Joy Division - הנאות לא ידועות

40 אלבומי הגל החדש המובילים בכל הזמנים (30-21)

30. The Police - "Ghost in the Machine" (1981) - "Ghost in the Machine" ראה את The Police מאמצת צליל מתוחכם וניסיוני יותר, עם רצועות כמו "Every Little Thing She Does Is Magic" ו-"Invisible Sun" מציגים לראווה ההתפתחות שלהם כלהקה.

רוח משטרת במכונה

29. The Pretenders - "Pretenders" (1980) - אלבום הבכורה של The Pretenders כלל שילוב של השפעות פאנק, פופ ורוק, כשרצועות כמו "Brass in Pocket" ו-"Kid" הפכו לקלאסיקה מיידית.

Pretenders - Pretenders האלבום המלא

28. Siouxsie and the Banshees - "Juju" (1981) - "Juju" הציג את השילוב הייחודי של Siouxsie and the Banshees של פוסט-פאנק ורוק גותי, עם רצועות כמו "Spellbound" ו-"Arabian Knights" שלוכדו את הסאונד האפל והאטמוספרי שלהם .

סוסי והבנשיז

27. Echo & The Bunnymen - "Ocean Rain" (1984) - "Ocean Rain" ראה את Echo & The Bunnymen חובקים צליל תזמורתי יותר, עם רצועות כמו "The Killing Moon" ו-"Silver" המציגים את הסגנון האטמוספרי והאינטרוספקטיבי שלהם.

Echo & The Bunnymen Ocean Rain

26. The Smiths - "The Queen Is Dead" (1986) - "The Queen Is Dead" חיזק את מעמדם של הסמית'ס כאחת הלהקות המשפיעות ביותר של התקופה, עם רצועות כמו "There Is a Light That Never Goes Out" ו"Bigmouth Strikes Again" הופכים להמנוני אינדי.

הסמית'ס - המלכה מתה

25. New Order - "Power, Corruption & Lies" (1983) - האלבום השני של New Order הציג את האבולוציה שלהם מג'וי דיוויז'ן והמיזוג שלהם של פוסט-פאנק ומוזיקה אלקטרונית, עם רצועות כמו "Blue Monday" ו-"Age of Consent" הופכים למרכיבי יסוד ברחבת הריקודים.

סדר חדש - כוח, שחיתות ושקרים

24. Gary Numan - "The Pleasure Principle" (1979) - "The Pleasure Principle" הציג לעולם את השילוב הייחודי של גארי נומן של ניו ווייב ומוזיקה אלקטרונית, כשהרצועה האייקונית "Cars" הפכה לשיר החתימה שלו.

עיקרון ההנאה של גארי נומן 1979

23. XTC - "English Settlement" (1982) - "English Settlement" הציג את הסאונד המוזר והאקלקטי של XTC, עם רצועות כמו "Senses Working Overtime" ו-"Ball and Chain" המדגישים את יכולת כתיבת השירים שלהם.

XTC - התיישבות אנגלית

22. אלביס קוסטלו - "המודל של השנה" (1978) - "המודל של השנה" ראה את אלביס קוסטלו בקצב הזועם והאנרגטי ביותר, עם רצועות כמו "Pump It Up" ו-"Radio, Radio" שהפכו להמנוני הגל הניו-פאנקי. .

אלביס קוסטלו - דוגמן השנה

21. הליגה האנושית - "Dare" (1981) - "Dare" הניע את הליגה האנושית להצלחה בינלאומית, עם הסאונד המונחה על הסינת' והרצועות שלה כמו "Don't You Want Me" שהפכו ללהיטים איקוניים של עידן הגל החדש.

הליגה האנושית - תעז

40 אלבומי הגל החדש של כל הזמנים (20-11)

20. Simple Minds - "חלום זהב חדש (81-82-83-84)" (1982) - "חלום זהב חדש (81-82-83-84)" הציג את היכולת של Simple Minds לעצב מסלולי גל חדש אטמוספריים והמנוניים , עם שירים כמו "הבטיח לך נס" ו-"Someone Somewhere in Summertime" לוכדים את הסאונד שלהם.

חלום זהב חדש

19. דפש מוד - "מוזיקה להמונים" (1987) - "מוזיקה להמונים" ראה את דפש מוד מגיע לשיאים חדשים של הצלחה, עם האפלה שלו וסאונד מהורהר ורצועות כמו "Strangelove" ו-"Never Let Me Down Again" מהדהדים עם הקהל.

דפש מוד - מוזיקה להמונים

18. The Cure - "פורנוגרפיה" (1982) - "Pornography" הציג את הצד האפל והניסיוני יותר של The Cure, כשרצועות כמו "A Forest" ו-"The Hanging Garden" הפכו להמנוני הגל החדש הגותיים.

התרופה - פורנוגרפיה

17. המכוניות - "Candy-O" (1979) - "Candy-O" חיזקה עוד יותר את מעמדה של The Cars כחלוצי ז'אנר הגל החדש, עם רצועות כמו "Let's Go" ו-"It's All I Can Do" שהציגו את צליל חדורי פופ.

Cars Candy-O

16. Talking Heads - "Remain in Light" (1980) - "Remain in Light" דחף את גבולות הגל החדש, תוך שהוא משלב אלמנטים של Funk, מקצבים אפריקאים וניסויים אוונגרדיים. רצועות כמו "Once in a Lifetime" ו-"Born Under Punches" הפכו לדוגמאות אייקוניות לאבולוציה של הז'אנר.

Talking Heads - Remain In Light

15. ה-B-52's - "Cosmic Thing" (1989) - "Cosmic Thing" סימן את הקאמבק של ה-B-52 והציגו את יכולתם ליצור רצועות ניו ווייב קליטות ומדבקות, עם שירים כמו "Love Shack" ו-"Roam" שהפכו להיטים בפסגת הטבלה.

ה-B-52's - Love Shack

14. Blondie - "Eat to the Beat" (1979) - "Eat to the Beat" חיזק עוד יותר את מעמדה של בלונדי כסמלים של הגל החדש, עם רצועות כמו "Atomic" ו-"Dreaming" המציגות את השילוב שלהם של השפעות פאנק, פופ ודיסקו .

בלונדי - Eat To The Beat

13. The Smiths - "Hatful of Hollow" (1984) - "Hatful of Hollow" ריכז את הסינגלים המוקדמים של הסמית'ס ואת הסשנים של ה-BBC, לכידת את הסאונד הג'אנגלי והמלנכולי שלהם. שירים כמו "How Soon Is Now?" ו"האיש המקסים הזה" הפכו להמנוני אינדי.

The Smiths - Hatful of Hollow

12. Joy Division - "Closer" (1980) - "Closer" היה האלבום האחרון של Joy Division לפני מותו הטראגי של הסולן איאן קרטיס. הסאונד הרודפני והאינטרוספקטיבי שלו, עם רצועות כמו "Love Will Tear Us Apart" ו-"Atmosphere", חיזקו את מעמדם כאגדות פוסט-פאנק.

Joy Division - קרוב יותר

11. New Order - "Substance" (1987) - "Substance" שימש כאוסף של הסינגלים של New Order והציג את האבולוציה שלהם מפוסט-פאנק ל-New Wave אלקטרוני. רצועות כמו "Blue Monday" ו-"Bizarre Love Triangle" הפכו למרכיבים בסיסיים ברחבת הריקודים.

סדר חדש - 1987 - חומר

40 אלבומי הגל החדש המובילים בכל הזמנים (10-1)

10. Talking Heads - "Speaking in Tongues" (1983) - "Speaking in Tongues" ראה את Talking Heads מאמצים סאונד נגיש יותר ומונחה פופ, עם רצועות כמו "Burning Down the House" ו-"This Must Be the Place (נאיבי) Melody)" הופכים ללהיטי רדיו.

ראשים מדברים - מדברים בלשונות

9. Duran Duran - "Duran Duran" (1981) - אלבום הבכורה של דוראן דוראן הציג את הסאונד הזוהר והקליט שלהם, עם רצועות כמו "Girls on Film" ו-"Planet Earth" שכבשו את רוח עידן הגל החדש.

דוראן דוראן - רציני

8. The Clash - "Combat Rock" (1982) - "Combat Rock" ראה את The Clash מתנסה בז'אנרים שונים, כולל ניו ווייב, רגאיי וראפ. רצועות כמו "Rock the Casbah" ו"Should I Stay or Should I Go" הפכו להמנוני התקופה.

The Clash - רוק קרבי

7. The Cure - "The Head on the Door" (1985) - "The Head on the Door" סימן את המעבר של The Cure לצליל מכוון פופ יותר, עם רצועות כמו "Close to Me" ו-"In Between Days" שהפכו להיטי רדיו אלטרנטיביים.

התרופה - הראש על הדלת

6. Depeche Mode - "Violator" (1990) - "Violator" חיזק את מעמדו של דפש מוד כחלוצי הגל החדש האלקטרוני, כשרצועות כמו "Enjoy the Silence" ו-"Personal Jesus" הפכו לקלאסיקות נצחיות של הז'אנר.

Depeche Mode Violator

5. The Police - "Synchronicity" (1983) - "Synchronicity" סימן את אלבום האולפן האחרון של The Police ו

המשטרה - סינכרוניות