מוזיקולוגיה מקיפה המקיפה את כל הז'אנרים והסגנונות

אמני הסולו האמריקאים הגדולים ביותר במוזיקת האייטיז‍

אם שמתם לב למוזיקה פופולרית לאורך השנים, סביר להניח שאתם מודעים לכך שלהיות אמן סולו זה לא קל. נדרשת הרבה עבודה ומסירות כדי להפוך אותו כאמן סולו בכל ז'אנר מוזיקה. שנות השמונים לא היו שונות, אבל אמנים רבים הצליחו להתבלט כמופעי סולו במהלך העשור הזה. בשנות השמונים ראינו אמני סולו כמו מייקל ג'קסון, פרינס, סינדי לאופר ומדונה הופכים לכוכבים ענקיים עם הלהקות שלהם. עם כל כך הרבה מוזיקה נהדרת מכל כך הרבה אמנים בקטגוריה הזו, הנה כמה מאמני הסולו הגדולים ביותר מסצנת המוזיקה של שנות ה-80.

מייקל ג'קסון

אם תסתכלו על רשימת אמני הסולו הגדולים בשנות השמונים, תבחינו שמייקל ג'קסון רשום בתור הראשון. הסיבה לכך היא שככל שהוא ידוע בעבודתו בקבוצת The Jackson 5, הוא ידוע באותה מידה בעבודתו כאמן סולו. בשנות השמונים, מייקל ג'קסון היה אחד מאמני הסולו הגדולים בעולם. הוא הוציא את אלבום הסולו המצליח ביותר שלו עד כה, "Thriller", בשנת 1982. זה היה אחד האלבומים הנמכרים ביותר בכל הזמנים והוא עדיין האלבום הנמכר ביותר עד היום.

נסיך

אחד מאמני הסולו הגדולים בשנות השמונים היה פרינס, שהיה ידוע בעבודתו הפורה כאמן סולו. הוא הוציא מספר אלבומים במהלך שנות השמונים והיה אחד האמנים המוערכים ביותר של העשור. פרינס היה פורה מאוד במהלך שנות השמונים, והוציא מספר אלבומים שזכו להצלחה רבה. הוא הוציא חמישה אלבומים בעשור וגם שיתף פעולה עם אמנים אחרים להפקת אלבומים אחרים. למעשה, במהלך שנות השמונים החל פרינס לשתף פעולה עם אמנים אחרים בתדירות גבוהה יותר. הוא כתב שירים לאמנים אחרים לפני כן, אבל הוא התחיל להפיק ולקדם אלבומים גם לאמנים אחרים.

סינדי לאופר

סינדי לאופר כבר הייתה בתעשיית המוזיקה כמה שנים לפני שנות השמונים. עם זאת, היא הפכה לאמנית סולו בשנות השמונים והצליחה מאוד. סינדי לאופר היא לא רק אחת מאמניות הסולו הגדולות של שנות השמונים, אלא היא גם אחת מאמניות הפופ המצליחות ביותר בעולם עד כה. היא הוציאה כמה אלבומים במהלך שנות השמונים והיו לה מספר להיטים ענקיים. הסינגל הגדול ביותר שלה במהלך שנות השמונים היה "Girls Just Wanna Have Fun", שיצא ב-1984. גם אלבומה "She's So Unusual", שבו הופיע הסינגל, זכה להצלחה רבה. הוא מכר יותר ממיליון עותקים והיה מועמד לפרס גראמי ב-1985.

מדונה

אמנית נוספת שהחלה את קריירת הסולו שלה במהלך שנות השמונים הייתה מדונה. היא שיחקה ברעיון להיות אמנית סולו זמן מה לפני שהיא הלכה עם זה. מדונה הקימה להקה וניסתה לעשות אותה כאמנית סולו במשך כמה שנים לפני שהחליטה לבסוף לסיים את הלהקה ולצאת לסולו. כמו סינדי לאופר, מדונה היא אחת מאמניות הפופ המצליחות בכל הזמנים. למרות שהיא כבר הוציאה כמה סינגלים כחלק מהלהקה שהיא הייתה חלק ממנה, זה היה כשהיא סוף סוף הוציאה את אלבום הסולו הראשון שלה שהיא באמת פרצה דרך. אלבום הסולו הראשון שלה, "Like a Virgin", שיצא ב-1984, זכה להצלחה מדהימה.

דוני אוסמונד

דוני אוסמונד ידוע אולי בעיקר בזכות עבודתו כאמן סולו במהלך שנות השמונים. הוא היה בעבר בלהקה מצליחה מאוד עם אחיו, אבל הוא התנתק ויצא סולו בשנות השמונים. דוני אוסמונד היה אחד מאמני הסולו הגדולים של שנות השמונים. הסינגל המצליח ביותר שלו היה "Soldier of Love", שיצא בשנת 1981. השיר נכתב והופק על ידו. במהלך שנות השמונים, לדוני אוסמונד היו עוד כמה סינגלים מצליחים. אלבומו הגדול ביותר, "Famous Duets", יצא ב-1987 ונמכר בלמעלה ממיליון עותקים.

טינה טרנר

טינה טרנר היא אמנית נוספת שהייתה עם להקה לפני שיצאה לסולו. עם זאת, בניגוד לשאר האמנים ברשימה, כמעט ולא הייתה לה הצלחה כחלק מלהקה לפני שיצאה לסולו. היא הייתה חברה ב-The Ikettes, להקה שלא הייתה מוכרת יחסית בעולם המוזיקה. עם זאת, ברגע שהיא הלכה סולו, היא הפכה לאחת מאמני הסולו הגדולים ביותר של כל העשור. אלבום הסולו הראשון שלה, "Tina Turns the Country On", יצא ב-1980 ונמכר היטב. האלבום מכר למעלה ממיליון עותקים והפך לה שם מוכר בכל בית. אלבום הסולו הראשון שלה היה כל כך מוצלח שהיא הצליחה לעשות קריירה כאמנית סולו. הצלחתה נמשכה לאורך כל העשור, והיא הייתה אחת מאמני הסולו הגדולים של שנות ה-80.

סטיבי וונדר

סטיבי וונדר הוא אמן סולו מאז שנות העשרה שלו. הוא החל את קריירת הסולו שלו במהלך שנות השבעים והמשיך להפיק מוזיקה כאמן סולו לאורך שנות השמונים. הלהיט הגדול הראשון שלו כאמן סולו היה "Sir Duke", שיצא בשנת 1977. השיר היה מחווה לדיוק אלינגטון והיה להיט אדיר עבור Wonder. שנות השמונים היו העשור המוצלח ביותר שלו כאמן סולו. אלבומו המצליח ביותר בשנות השמונים היה "ספר מדבר", שיצא ב-1972.