מוזיקולוגיה מקיפה המקיפה את כל הז'אנרים והסגנונות

הולדת הביטלס והביטלמניה

הביטלס לא הופיעו בחלל ריק. למעשה, הפיצוץ של צעירים שהגדילו את שיערם והאזינו לרוקנ'רול הייתה תופעה עולמית. לידת הביטלס היא למעשה התכנסות של כמה אירועים שקרו בבת אחת: עליית תרבות הנוער, שגשוג לאחר המלחמה וזמינות טכנולוגיית הקלטות חדשה זולה. תרבות, כלכלה וטכנולוגיה התאחדו בדיוק בזמן הנכון כדי לטפח סוג חדש ונפיץ של מוזיקה עם מעריצים מתבגרים מוכנים. ארבעת הבחורים מליברפול היו ברי מזל מספיק כדי להיות במקום הנכון בזמן הנכון. הנה איך הכל התחיל...

ליברפול הופכת למקלט מוזיקה

שגשוג לאחר המלחמה גרם לכך שאנשים רבים יכלו לקנות גיטרות חשמליות וכלי נגינה אחרים בפעם הראשונה. טכנולוגיית הקלטה זולה וחדשה אפשרה למוזיקאים הללו להקליט את המוזיקה שלהם בזול. ליברפול הפכה למקלט לסוג חדש של מוזיקה בשם "ביטלמניה". הביטלס ג'ון לנון, פול מקרטני, ג'ורג' הריסון ורינגו סטאר כולם גדלו בליברפול. עד 1957, הם הוחתמו ברשומות EMI ומוכנות להתמודד עם העולם.

לידתה של מרסי ביט

בסוף 1956 החלה קבוצה של תקליטנים של ליברפול בשם רדיו לוקסמבורג לשדר תוכנית בשם "תור המתבגרים". התוכנית תוכננה במיוחד עבור בני נוער שרצו לשמוע מוזיקה שלא הייתה זמינה ב-BBC. עם הזמן, התקליטנים ניגנו יותר ויותר שירי רוקנ'רול, עד שבסופו של דבר הפסיקו את כל המנגינות הישנות שלהם והתחילו לנגן רק רוקנ'רול. כך, הביטלס נולדו. הם מצאו את עצמם בדרך להפוך ללהקה המפורסמת ביותר בעולם, והם עשו הכל בלי להוציא אפילו אלבום.

יולי 1961: מועדון המערה מתחיל את דרכו

קשה להצביע על הרגע המדויק שבו הביטלס הופיעו ככוח תרבותי. אבל אחד המקומות הראשונים לראות את סימני הביטלמניה היה מועדון המערה של ליברפול. החל מיולי 1961, הביטלס החלו לנגן במערה על בסיס קבוע. The Cavern Club היה אחד המועדונים הבודדים בלונדון שבהם מוזיקאים יכלו לנגן מוזיקה מקורית. אבל הבחורים מליברפול היו עדיין רק עוד להקה במעגל של אולמות פאב רוק אנגלי. נדרשו להופעתם ב-BBC עד שהם הפכו לחדשות לאומיות.

פברואר 1962: המבורג והבכורה של הביטלס

בסוף 1961, הביטלס כבר ניגנו 300 הופעות. בפברואר 1962 הם נסעו להמבורג והפכו לסנסציה בינלאומית. המנהל שלהם, בריאן אפשטיין, שכנע אותם שהם יכולים להיות הצלחה אדירה באמריקה. חמושה בידע הזה, הלהקה חזרה לאנגליה להפסקה באפריל 1962. בינתיים, אפשטיין ניהל משא ומתן על חוזה התקליטים הראשון שלהם עם חברת האם של EMI Records, EMI Music Publishing בלונדון. זו לא הייתה משימה קלה שכן רבים היו סקפטיים לגבי הכישרון והפוטנציאל להצלחה של הקבוצה. אבל אפשטיין שכנע אותם שהאינטואיציה שלו אמרה לו שהביטלס יהפכו למפורסמים בינלאומיים והוא מוכן ללכת על חוזה ל-10 שנים אם זה אומר שיש סיכוי כלשהו להשיג להם חוזה תקליטים בתוך פרק הזמן הזה.

מהדורות מיוחדות של הביטלס REVOLVER

אפריל 1962: רינגו מצטרף והביטלמניה מתחילה

הביטלס פשוט הפכו לסנסציה עם הסינגל הראשון שלהם, "Love Me Do", כאשר רינגו סטאר הצטרף ללהקה. הם שינו את שמם מהביטלס לביטלס והמשיכו להוציא את "Please Please Me" ב-1963. זו הייתה תחילתה של הביטלמניה. לאחר שהוציאו את אלבומם השני, With The Beatles, התיפוף של רינגו הפך לחלק בלתי נפרד מהסאונד של הלהקה. הוא ניגן בשירים רבים כולל קלאסיקות כמו "Can't Buy Me Love" ו-"I Want To Hold Your Hand". רינגו סטאר תרם גם בדרכים אחרות ללהקה: הוא עזר בכתיבת כמה שירים כולל "Don't Pass Me By" ו-"With A Little Help From My Friends".

סיכום

הביטלס הם ללא ספק הלהקה המפורסמת ביותר בעולם. הם מיוחסים לשינוי הדרך שבה אנשים האזינו וצרכו מוזיקה, והם שינו גישות חברתיות בדרכים רבות. הביטלס והשפעתם על התרבות הפופולרית עדיין מורגשת יותר מ-50 שנה מאוחר יותר. סיפור הביטלס הוא אחד מקבוצת גברים צעירים שהתאחדו ושינו לא רק את עולם המוזיקה אלא את העולם עצמו. זה סיפור שסופר וסופר מחדש בספרים, בתוכניות טלוויזיה ובסרטים, אבל הכל התחיל בערב ב-1960 כשג'ון לנון פגש את פול מקרטני. זו הייתה הפעם הראשונה ש לנון שמע את נגינת הגיטרה של מקרטני, והמפגש המקרי הזה יתחיל את המסע המוזיקלי שישנה את העולם.