מוזיקולוגיה מקיפה המקיפה את כל הז'אנרים והסגנונות

מדריך למוזיקת קאנטרי ביפן

יפן היא מזמן ביתם של מוזיקאים וקבוצות רבות מכל הז'אנרים. מהבלוז והג'אז שהיו כל כך פופולריים בתקופה שלאחר המלחמה ועד לטירוף ה-EDM של העשור האחרון, תמיד חיו כאן מוזיקאים לא ילידי הארץ. עם השילוב של השפעות אירופאיות ישנות עם טכנולוגיה מודרנית, ליפן תמיד הייתה נקודה רכה למוזיקת קאנטרי. בשנים האחרונות רואים עלייה בפופולריות בקרב צעירים לתרבות המערב, לרבות אמני מוזיקת קאנטרי וכן תת-תרבויות אחרות כמו Hillbilly Gothic (אוקיטן). כיום יש הרבה אמני מוזיקת קאנטרי מצליחים ומבוססים שחיים ביפן. במדריך זה, נציג בפניכם כמה מהם, את ההיסטוריה שלהם וכמה מההזדמנויות הזמינות אם אתם מעוניינים להסתבך עם מוזיקת קאנטרי יפנית!

היסטוריה קצרה של מוזיקת קאנטרי ביפן

ההיסטוריה של מוזיקת קאנטרי ביפן חוזרת עד לפני מלחמת העולם השנייה. הכיבוש האמריקאי הביא עמו תקליטים חדשים ותוכניות רדיו חדשות, ובתקופה שלאחר המלחמה, מוזיקת הקאנטרי הפכה לפופולרית מאוד. אמנים כמו האנק וויליאמס, הטקס ריטר והרוי רוג'רס היו פופולריים ביותר והמוזיקה שלהם הושמעה ברדיו לעתים קרובות. זה היה גם בערך בזמן הזה שאמנים יפנים התחילו להקליט מוזיקת קאנטרי; הבולט שבהם היה להקת הוואי The King Brothers. בשנות ה-70 וה-80, הפופולריות של מוזיקת קאנטרי ביפן ירדה עם עליית הרוק וז'אנרים מוזיקליים חדשים אחרים. עם זאת, במהלך תקופה זו, אמני מוזיקת קאנטרי רבים מאוסטרליה וניו זילנד החלו לנדוד ליפן והז'אנר החל לזכות בפופולריות מסוימת. בשנות ה-90, מוזיקת הקאנטרי התחילה לצבור פופולריות רבה יותר ביפן עם הגעתם של אמנים נוספים ושחרור מוזיקה חדשה ומודרנית יותר. בשנות ה-2000, הפופולריות של מוזיקת קאנטרי ביפן עלתה עוד יותר. הוצאתם של כמה אלבומי אוסף של מוזיקת קאנטרי בתקציב גדול בהשתתפות אמנים יפנים והוצאה של אלבומי אמנים שאינם יפנים ביפן עזרו להגביר את הפופולריות של מוזיקת קאנטרי ביפן. כיום, הפופולריות של מוזיקת הקאנטרי ביפן ממשיכה לעלות, ואיתה גם התעניינות מוגברת בז'אנר בקרב מאזינים ואמנים יפנים.

מדוע מוזיקת קאנטרי כל כך פופולרית ביפן?

ישנן מספר סיבות מדוע ייתכן שמוזיקת קאנטרי הפכה כל כך פופולרית ביפן בשנים האחרונות. ראשית, התרבות המזמינה והמגוונת של יפן תמיד הצליחה לאמץ ולהעריך מגוון רחב של ז'אנרים מוזיקליים. שנית, הפשטות של מוזיקת קאנטרי, עם התמקדותה במילים על אהבה, שברון לב וחיי היומיום, קלה להתחבר אליה וליהנות ממנה לכל אחד, ללא קשר לכישורי השפה שלו. הרבה מוזיקת קאנטרי היא גם קלה מאוד לרקוד, וזה היבט נוסף שעוזר להגביר את הפופולריות שלה ביפן. סיבה נוספת לפופולריות ההולכת וגוברת של מוזיקת קאנטרי ביפן עשויה להיות קשורה לפופולריות הגוברת של תת-תרבויות אמריקאיות ומערביות באופן כללי, כמו תת-התרבויות "הגבעות הגותיות" ו"יאנו יארו" (קאנטרי באמפקין).

מי הם אמני מוזיקת הקאנטרי המצליחים ביותר ביפן?

כמה מאמני מוזיקת הקאנטרי המצליחים והידועים ביותר ביפן כוללים את יאמאמוטו מיסו, שזכתה ללהיט מספר 1 במצעד היפני עם השיר שלה "Detour", Ohta Sumika, שהוציאה כמה שירי להיטים, כולל "Omoidasan" ו-"Nagisa no Yume", וניו יו, שגם לה שני להיטים מספר 1, עם שיריה "Tobashite yatte kite" ו-"Furisosogu shigarami". אמנים בולטים נוספים שהוציאו מוזיקת קאנטרי ביפן כוללים אמנים אוסטרלים כמו מארק שונאן, שהוציא שלושה אלבומי קאנטרי ביפן, ודבורה קונווי, שגם הוציאה שני אלבומים. אמנים זרים נוספים שהוציאו מוזיקת קאנטרי ביפן כוללים את האמנית הקנדית קרולין מארק, האמן האמריקאי ווילי נלסון והאמן הבריטי פול קשמיר.

הזדמנויות להופיע כאמן זר ביפן

אם אתה מעוניין להופיע ביפן כאמן מוזיקת קאנטרי, עליך לבדוק אירועים ומקומות בטוקיו, אוסקה ונגויה כדי לראות אם מתקיימים אירועי מוזיקת קאנטרי בקרבתך. אירועי מוזיקת קאנטרי רבים מתקיימים בערים אלו, וישנם ברים ופאבים רבים של מוזיקת קאנטרי בהם תוכלו להופיע בערים אלו. אתה יכול גם לבדוק אירועים קרובים והזדמנויות להופיע ביפן באינטרנט באתרים כמו Alta, שם תוכל למצוא מידע על אירועים קרובים והזדמנויות להופיע ברחבי יפן. רוב ההזדמנויות להופיע ביפן אינן כרוכות בדרך כלל בתשלום, אם כי בדרך כלל יש כמה חריגים לכך. ייתכן שתוכל למצוא הזדמנויות בתשלום להופיע בברים או מועדונים בערים גדולות יותר כמו טוקיו, שבהן יש מספר ברים המארחים אירועי מוזיקת קאנטרי.

הזדמנויות להקליט ולהפיק כמוזיקאי ביפן

ייתכן שתוכל להקליט ולהפיק מוזיקה משלך ביפן כמוזיקאי זר. יש הרבה אולפנים קטנים שבהם אתה יכול להשתמש כדי להקליט את המוזיקה שלך ביפן ורבים מהאולפנים האלה יהיו מוכנים לעבוד איתך, במיוחד אם יש לך קהל עוקבים גדול. יש גם הזדמנויות לעבוד עם אולפנים גדולים ביפן וחברות תקליטים גדולות ביפן, כמו סוני ויוניברסל.