מוזיקולוגיה מקיפה המקיפה את כל הז'אנרים והסגנונות

מוזיקה, סמים והשירים עבורם נכתבו בשנות ה-70

שנות ה-70 היו תקופה טרנספורמטיבית של מוזיקה ותרבות. צלילים, גישות וחוויות חדשות הופיעו בתגובה לעולם הסוער שסביבנו. השנים שלאחר מלחמת וייטנאם, תנועת זכויות האזרח, מהפכה מינית ותהפוכות חברתיות אחרות הביאו תרבויות, רעיונות וצלילים חדשים שעדיין משפיעים על עולמנו כיום. אמנים חדשניים התנסו בז'אנרים ובנושאים חדשים בתגובה לסביבתם. השפעת הסמים על מוזיקאים גברה גם בתקופה זו. מוזיקאים רבים חקרו את ה-LSD (חומצה), קוקאין (קולה), הרואין, מסקלין (פיוטה) וחומרים פסיכדליים אחרים במהלך תקופת זמן זו כדרך להרחיב את היצירתיות שלהם. מאמר זה מכסה את ההיסטוריה של הסמים במוזיקה בשנות ה-70 כולל דוגמאות מפורסמות מ"צוללת צהובה" של הביטלס ל"Stairway to Heaven" של לד זפלין ועד ל"Piece of My Heart" של ג'ניס ג'ופלין.

הביטלס: "צוללת צהובה" וחשיבות הסמים במוזיקה

"צוללת צהובה" של הביטלס שוחרר כסינגל ב-1966 ונכלל באלבום Revolver באוגוסט אותה שנה. השיר התפרש כנרטיב פסיכדלי על מסע בנפש האדם. רבים מאמינים שהשיר מתייחס לחוויות הלהקה הבריטית עם סם ההזיה LSD. "הצוללת הצהובה" היה גם סרט מצויר שיצא לאקרנים בשנת 1968. את הסרט הפסיכדלי ביים האנימטור ומפיק הסרט הבריטי, ג'ורג' דאנינג. האנימציה של הסרט היא מבשר לתנועת המוזיקה הפסיכדלית של סוף שנות ה-60. הוא מתייחס לשימוש בסמים במוזיקה ובתרבות בתקופת זמן זו.

The Rolling Stones: Exile on Main St.

האלבום של הרולינג סטונס, Exile on Main St., יצא ב-1972 ונחשב לאחד האלבומים הטובים בתולדות הרוק. האלבום היה חקר החוויות של חברי הלהקה בסיבוב הופעות וחיים בארצות הברית. שם האלבום הוא התייחסות לגלות צרפת של הלהקה לאחר שנעצרה בגין סמים בשנת 1967. הרולינג סטונס השתמשו בסמים ככלי יצירתי במהלך הקלטת האלבום. האלבום מכסה את חווית החיים בארצות הברית בתקופת התנועה הפסיכדלית. האלבום כולל שירים על נושאים פסיכדליים כולל "קרוע ומשופשף" ו-"Doo Doo Doo Doo (שובר לבבות)".

לד זפלין: "Stairway to Heaven" וסמים במוזיקה

השיר של לד זפלין "Stairway to Heaven" יצא ב-1971 ונחשב לאחד משירי הרוק הגדולים בהיסטוריה. השיר נכתב על ידי גיטריסט הלהקה, ג'ימי פייג'. השיר הוא מטאפורה לחקר הרוחניות של האדם באמצעות סמים. השיר מתייחס לשימוש ב-LSD, אופיום ומריחואנה. המילים מציעות שמאזינים צריכים "לתת לדגים שלך לשחות במעלה הזרם" ו"להסתכל לאן אתה צולל, כי בשבילך זה הכל תענוג". השיר זכה לשבחים רבים ולביקורת על ההתייחסויות שלו לסמים והשימוש במונח "דג" שהוא כינוי סלנג נפוץ למריחואנה.

אלטון ג'ון: רקטות איש וסמים במוזיקה

אלטון ג'ון הוא אחד האמנים הנמכרים ביותר בכל הזמנים ומחזיק השיא של רוב האלבומים במקום הראשון במצעד הבילבורד. הוא גם אחד המוזיקאים המצליחים ביותר מבחינה מסחרית שהתייחסו לסמים במוזיקה שלו. הלהיט והשיר של ג'ון, "Rocket Man", שוחררו ב-1972 ומתייחסים לשימוש בסמים במוזיקה. השיר מצביע על כך שהמספר "מאבד שליטה" ו"משתמש בסמים". השירים של ג'ון התייחסו לעתים קרובות לסמים, כולל "רוק תנין", "I Am Your Soldier", "Saturday Night's Alright (For Fighting)" ו-"Yellow Brick Road". ג'ון דן בגלוי במאבקיו בעבר ובשימוש בסמים. הוא דיבר בגילוי לב על השימוש שלו בקוקאין, LSD וסמים אחרים.

ג'ניס ג'ופלין: Piece of My Heart and Drug References in Music

ג'ניס ג'ופלין, הידועה כמלכת הרוק, הייתה מוזיקאית שהשתמשה בסמים במוזיקה והייתה אחראית לכמה מהשירים הפופולריים ביותר של העשור. סינגל הלהיט שלה, "Piece of My Heart", שוחרר באוקטובר 1968 ונשאר אחד השירים האייקוניים ביותר של העידן הפסיכדלי. השיר "Piece of My Heart" של ג'ופלין מתייחס לשימוש בסמים במוזיקה ובתרבות. השיר מציע ש"חייו מרוסקים" של המספר ו"חתיכות מהלב שלי מפוזרות", מה שעשוי להתייחס לפרידה או מנת יתר של סמים.

סיכום

שנות ה-70 היו תקופה של ניסויים עבור מוזיקאים והשימוש שלהם בסמים בתקופה זו. אמנים השתמשו בסמים ככלי יצירתי כדי להרחיב את הרעיונות והנושאים המוזיקליים שלהם. השימוש בסמים במוזיקה בשנות ה-70 קשור למהפך החברתי והפוליטי של תקופת הזמן. השימוש התרבותי והפנאי בסמים גובר בתקופה זו. השימוש בסמים במוזיקה לא היה חדש בשנות ה-70, אבל הוא היה קשור לשימוש המוגבר של העשור בסמים בחברה. התייחסויות לסמים במוזיקה ממשיכות להיות נושא נפוץ במוזיקה מודרנית, כאשר אמנים מתייחסים לסמים כמו LSD, קוקאין ומריחואנה.